Vores anlægsdata:

 

 

 

Sådan fungerer anlægget:

 

De fleste som har set vores solcelleanlæg spørger:
"Hvor kommer rørene ind"?

 

Vi har tidligere haft et solvarme anlæg til varmt brugsvand, men vores nuværende solcelleanlæg producerer kun strøm fra solens lys.

 

Solcellepanelerne er serieforbundet i to grupper hvorfra fem 6 mm² kabler fører jævnstrømmen ned til inverteren, to gange plus og minus og en beskyttelsesjord. Inverteren hakker strømmen i stykker og transformerer den om til trefaset vekselstrøm. Herfra går et kabel med tre faser, nul og jord til el-tavlen forbundet til et HPFI relæ. Måleren registrerer både det antal KWH som forbruges (ind), og det der sendes til el-nettet (ud). Inverteren registrerer den samlede produktion (inv). Den andel af strømmen der anvendes mens anlægget producerer strøm kræver en udregning, differensen mellem (inv) og (ud). I vores tilfælde giver det ca. 25%.

 

Geografiske data: Huset er orienteret ca. 10° øst for syd og har en taghældning på 45°.

 

Vores anlæg består udelukkende af kvalitetsprodukter fremstillet i Tyskland:

 

Solpaneler: 30. stk. Scheuten polykrystalinske Multisol P60 245W. Tilsammen en effekt på 7350W, dog lovmæssigt reduceret til 6000W af inverteren, resten smides ud!

 

Inverter: Kaco Powador 10.0 TL3: 3 faset - 9KWp max. En kvalitets inverter som ikke bliver særlig varm, den er jo også lidt over-dimensioneret.

Den er forbundet

 

Datamonitorering: Solarlog 200: En god datalogger, som gør det nemt at overvåge anlægget også over internettet, vores anlæg:

 

http://home.solarlog-web.eu/5843.html

 

Den er ikke nødvendig for anlæggets funktion, men det er godt at kunne følge med i, om anlægget kører som det skal både på arbejde og ferie.

Inverteren er også forbundet til internettet, men har ikke helt så mange funktioner som Solarlog.

 

Solarlog - Solceller - Ja tak! Tænk på vores efterkommere © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch
Powador10 - Solceller - Ja tak! Tænk på vores efterkommere © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch
Scheuten-P60-245W © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch